Höstens ordinarie viltspårprov

Till höstens och årets sista ordinarie viltspår var 15 hundar anmälda, sju i öppen klass och inte mindre än åtta i anlagsklassen. 13 hundar var taxar, två av annan ras. Provet avgjordes som vanligt i Follingboskogen, i som vanligt viltrika marker och, också som vanligt, i vackert sensommarväder.

Nu när SKK släppt lite på restriktionerna så kunde provet genomföras ungefär som vanligt, med kollegium på plats, med redovisning och kommentarer och med prisutdelning. Deltagarna kunde även bjudas på förtäring denna gång

Av de sju anlagshundarna som kom till start var det inte mindre än sex som klarade provet. Det måste nämnas att alla hade varit med på klubbens viltspårkurs. Den som inte klarade sig hade inte varit med på kursen. Nu var det inte det som var problemet, hunden råkade tyvärr ut för en kraftig viltstörning och fick därför ett ingripande. I övrigt hade det gått bra. Alla anlagshundarna var mycket duktiga ansåg domarna och bäst gick det för Eiarö Cognac Cordon Blue, ägare Björn Karlbom..

 

bjorn

 

Öppenklasshundarna hade det däremot kämpigare. Tyvärr gick bara två till pris. Bäst gick det återigen för Fagermons Ofelia, ägare Siw Franzén, med förstapris och 42 poäng.

Resultat: Godkända i anlagsklass och uppklassade blev: Rågläntans Z-a, KN, äg Jörgen Samuelsson Fole, Rågläntans Åzzi, KN, äg Dennis Samuelsson Bro, Bothnias ZC Edla Rödlöga, LK, äg Margareta Nyström-Paulin Slite, Eiarö Cognac Cordon Blue, SN, äg Björn Karlbom Lärbro, Ruskabackens Allena, SN, äg Kristina Lilja Visby, Chanie, schäfer, äg Lena Olofsson Visby.

Öppen klass: 1:a pris Fagermons Ofelia, LN, äg Siw Franzén, Follingbo, 3:e pris Alegnis Sportiga Marie, flatcoated retriever, äg Per Lindström Boge.    

 


siv 

 

 

GTK huvudsponsor

image001

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Copyright 2013 Gotlands Taxklubb | Created by R.Martis / WisPrint AB with QualityJoomlaTemplates. Custom text here