Articles

Viktig info och skogsaktiviteter

Drev

Som tidigare nämnts så kunde vi inte genomföra vårt andra drevprov i december så som planerat. Det kom ju mer än 30 cm snö och tidvis var det -16 grader kallt, åtminstone på nätterna. Vi fick därför vända oss till HS och be att få flytta provet till januari med förhoppningen att snön skulle hinna gå bort - och det gjorde den. Provet kunde genomföras 17 – 20 januari. Av de fem hundar som var anmälda kunde fyra komma till start och det med mycket bra resultat. Alla fyra klarade förstapris rå. 

Resultat: Rågläntans Z-a, äg Jörgen Samuelsson Fole, 49p, Ängomdrevets Wildforest Täva, äg Karl Rejnö Johanneshov, 47p, Krutbrännarens Lexi, äg Lena Olofsson Hejnum, 44p, Jycklodrevets Tjavo,  äg Bengt Kristiansson Visby, 43p.

På det särskilda provet under januari startade inte mindre än sex hundar. Ganska bra för att vara på Gotland. Även här blev det bra resultat. Ett förstapris på hare, tre förstapris och ett tredjepris på rå.

Spår

Även om nätterna än så länge är ganska kalla så blir dagarna allt längre och solen börjar värma skönt. Då är det dags att börja jobba med hundarna på viltspår. En aktivitet som de flesta hundar tycker är roligt. Nu när vi slipper coronarestriktionerna så har vi planerat att starta årets viltspårkurs lördagen den 9 april, som vanligt i Follingboskogarna. Kursen beräknas avslutas lagom till det ordinarie vårprovet den 15 maj, som nästan kan vara som en examen - om man vill prova på.

 

Vid pennan // Roland

 

 

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Copyright 2013 Gotlands Taxklubb | Created by R.Martis / WisPrint AB with QualityJoomlaTemplates. Custom text here