Articles

Lite resultat

Gotlands Taxklubb, GTK

bg 245-2522, www.gotlandstaxklubb.nu

Ordf. Joakim Åberg, Ala Botvatte 502, 623 71 Katthammarsvik, 0498-55051, 070-087 45 41, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Sekr. Pia Ahlquist, Fröjel Mulde 326, 623 55 Klintehamn, 0498-24 06 21, 0767-72 55 81, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

 

Spårkursen

Det var ingen större risk att spårkursen inte skulle starta som planerat efter den snöfattiga vintern. Ett 15-tal hundar var anmälda varav de flesta av annan ras vilket är extra kul att de vill komma till oss för utbildning och träning. I år var det bara en hund som anmält att den ville vidareutbilda sig på öppet spår vilket vi så klart gärna ser att fler kommer och gör. Steget från anlag till öppet kan ibland vara långt så då kan lite extra träning och tips vara värdefulla. Kursen gick bra och många av hundarna deltog senare på det ordinarie spårprovet.

 

 

 

Vårutställningen

Wow, vilken utställning det vart i solens gassande strålar som dock endast stundom doldes bakom fjäderlätta molntappar. Ute på fältet mot vägen fanns det hundar i alla vinklar och vrår och bland jakthundar av de flesta sorter så drogs vi till den ring som innehöll taxar och åter taxar.

Just här på vackra Roma Kungsgård som dagen till ära var omgiven av en honungsdoft från de kringliggande rapsfälten hölls det jakthundsutställning. Hos oss i taxarnas hörna var det Ordförande Joakim Åberg som hälsade alla välkomna och speciellt då dagens domare Bo Paulsson. Till taxringen var endast 26 hundar anmälda och ovanligt nog inte en enda junior vilket vi så klart tycker är tråkigt. Men inget ont som inte har något gott med sig, när det nu var så få hundar kunde domaren Bo ta lite extra god tid på sig i bedömningarna så varje hund fick bra med tid i ringen och vi besökare och medtävlande fick tid att studera och lära av varann vilket är viktigt att kunna göra på en utställning.

Bo gav en öppen kritik så åskådarna kunde följa bedömningen av varje hund, han talade högt och tydligt, lade ut texten så att all viktig info kom med vilket var något som var mycket uppskattat. Ett stort tack till Bo Paulson för dagens goda arbete med de tävlande taxarna och deras förare.

 

taxcarina

 

BIS Valp 1 Birkabus Glimma, ägare Kerstin Sundin, Täby, BIS Valp-2 Black Boots Metoo, ägare Ann Margret Vult von Steyern, Kågeröd.
Foto Christer Eskelin.

De bästa resultaten blev:

BIS Veteran:

  1. Chirribi´s Mc Laverdatax, ägare Sandra Brännström, Västerås
  2. Heatwave Elvira, ägare Märta Syrén, Katthammarsvik
  3. Ravnsager’s Amazing Wilma-Akasut, ägare Carina Eskelin, Visby
  4. Early Pearl Pella, ägare Ann Margret Vult von Steyern, Kågeröd

BEST IN SHOW

  1. Birkabus Eleganta Fiona, ägare Linnéa Karlsson, Mörlunda
  2. Black Boots Confina, ägare Ulla Cato Lundgren, Visby
  3. Chirribi´s Mc Laverdatax, ägare Sandra Brännström Västerås
  4. Heatwave Elvira, ägare Märta Syrén, Katthammarsvik

 

 

 

Ordinarie spårprovet

Vår väderansvarige Roland hade som vanligt beställt perfekt väder till vårens ordinarie spårprov. Provet hölls som vanligt i viltrika Follingboskogen. Till provet var hela 21 hundar anmälda, 15 taxar varav två i anlagsklass och sex av annan ras, varav tre i anlagsklass. En rejäl utmaning för spårkommittén att ordna med så många spår och domare som krävs för att dagen ska flyta på bra, utmaningar är till för att lösas och det gjordes också. Vid återsamlingen, då klubben som vanligt bjöd på förtäring, konstaterades att det var väldigt varierande resultat och att hela prisskalan användes.

Uttagna till klubbmatchen mot SSRK blev Fagermons Ofelia, Heatwave Elvira och Ruskabackens Tryffel med reserven Ruskabackens Snusmumrik.

De bästa resultaten i öppen klass: 1:a pris Birkabus Eleganta Fiona, Linnéa Karlsson Mörlunda, 42 p HP och dagens bästa hund, Fagermons Ofelia, Siw Franzén Follingbo, 42 p HP, Ruskabackens Tryffel, Kristina Lilja Visby, 42 p HP.

2:a pris Björshults Colour Of Spring (Flatcoated retreiver), Per Lindström Boge 27 p, Heatwave Elvira, Märta Syrén Katthammarsvik 25 p, Ruskabackens Snusmumrik, Charlotte Hammarberg Visby 22 p, Ryssmarkens Anna-Siwan, Mari Sellberg Gotlands Tofta, 20 p.

3:e pris Zelmas Faxe, Charlotte Hammarberg Visby, 17 p.

Godkända i anlagsklass blev: Early Pearl Beauty Melody, Cecilia Nyström Visby, Heavenly Hunters Worth a Million, Gunilla Olofsson Klintehamn, Drivabos Rhuby (drever), Magnus Blomqvist Visby.

 

 

 

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Copyright 2013 Gotlands Taxklubb | Created by R.Martis / WisPrint AB with QualityJoomlaTemplates. Custom text here