Articles

Taxens Dag blev en dundersucce!

takensdag

 

-Vilket jobb ni gjort!!

-Kan det vara roligare för våra vackra vilddjur!!

-Vilket arrangemang ni skapat och vilka bullar.. köpte två!!

-Vilken tur vi svängde ner, vi turistar på ön och vi fick se massa taxar, självklart kul eftersom vi har vårat strävhår här!

 

Detta är roliga kommentarer som jag som Webmaster hörde i vimlet när jag själv deltog på Taxens Dag ute i Väte den 8:e Juni. Massor av folk, taxar så långt ögat nådde och i de flesta hårlag och utseenden. Det jag saknade var de där fläckiga modellerna som jag inte vet namnet på men det får jag lära mig. Personalen som fixat denna dag var Sanna Björklund, Pia Ahlqvist samt Carina Eskelin som senare vart understödda av en stor del från klubben.

Det fanns Spår att prova på, det fanns prickskytte med Luftgevär, man kunde prova på Noswork, något som var populärt så var det Tipspromenaden  i den vackra Naturstigen runt området som enligt vår egen Ordförande Joakim Åberg låg på hela 1000 steg. Vi hade också vår Veterinär Kicki Lilja som gick igenom de vanligaste sjukdomarna på våra taxar och hon nämde bland annat att taxen är en av de friskaste hundraserna om man ser till statestik från försäkringsbolag och deras egna anteckningar.

Sen hade vi ju det jätteroliga Taxracet, samma typ som de kör med Wippedhundarna. Ett rävskinn far iväg framför taxarna så skall de jaga det på en lång gräsbana, där vart till slut segraren Örnbergets Rosa Rugosa som även kallas Rizla. Hon är ett långhår och storleken är normal - jobbar till vardags som eftersökshund vid Nationella Viltolycksrådet och letar upp trafikskadat vilt på Polisens uppmaning.

Ja det fanns ju självklart mer att göra som att prata med allt taxfolk som man kunde utbyta ideer med samt samspråka om vårt gemensamt intresse nämligen taxen.

Det som slog mig när jag låg där på gräset och tränade passivitet med min Rizlaflicka var att det är ett otroligt lugn, en stor samling av olika taxar, olika humör och olikaåldrar. Det var en och annan hane som var tvungna att tala om vart skåpet skall stå genom att morra lite, men det var många fina taxmöten, många svansar som snurrade runt likt propellrar i solgasset. En som äger en tax vet ofta vad man har i kopplet, en vilande stridsmaskin som med träning går att ha i alla sociala sammanhang som denna dag. Jag har fått lära mig av bland annat frugan Carina Eskelin vikten av grundträning, passivitet, kontakt, konsten av styra hunden, samt tillit. Allt detta var skoj, för jag låg och funderade om alla våra taxar gått samma skola, snyggt jobbat av er alla som besökte vår dag - en fröjd att se dessa friska välmående och stabila taxar som hade ett mycket fint socialt beteende i de flock vi till slut vart under dagen.

Vill också passa på att tacka alla våra fina sponsorer och Banteknikern vid Taxracet som under denna dag gjort allt möjligt, utan er så hade vi nog suttit på en gräsmatta och tränat passivitet allihopa.... =)

 

Jag som webmaster önskar att ni bombar mig med kort från dagen så lägger jag till dom här inunder. Skicka bilderna på: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Stort tack från er Webmaster Hinken tillika husse till en mycket nöjd vinnare av Taxracet, Örnbergets Rosa Rugosa, i folkmun kallad  "Rizla".

taxdag1

taxdag2

taxdag3

taxdag4

taxdag5

taxdag6

Fotograf till korten ovanför är:Cecilia Karlbom

 

 

 

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Copyright 2013 Gotlands Taxklubb | Created by R.Martis / WisPrint AB with QualityJoomlaTemplates. Custom text here