Ordinarie Viltspårprov 14 Maj 2017

En ljuvlig morgon en Söndag i Maj, denna dag skall vi ha Ordinarie Spårprov i Follingboskogen med ett helt gäng domare och hela sjutton olika tävlingsekipage, mestadels taxar men även en liten Chi Hua Hua samt tre bassets. Det var helt vindstilla, lite småkyligt men ändå sådär så att man kände hur värmen steg inombords hos de som började samlas vid grusgropen. För att ta sig till tävlingsplatsen så måste man åka på en grusväg fram till mötesplatsen, det dammade rejält i dag så alla annalkande fordon kom smygande, en del hundskall, dörrar som stängdes, glada miner på nyanlända - en del ännu trötta. Även årets första gök gav sig till känna och hejade på de deltagande ivrigt.

Dagen till ära så hade klubben fixat med hela fem domare vilka var: Christer Christiansson, Siw Fransén, Joakim Åberg, Roland Johansson men även extrainkallade Ingmar Palmgren. De gick i snitt fyra spår per domare och de iaktog de spårande ekipagen under dagen och hade en hel del att disskutera innan dagens resultat kunde delges till de som stannat till prisutdelningen. Prisutdelningen vart en rolig genomgång där domarna lockade fram ett och annat skratt från deltagarna som slutligen applåderade fram dagens två stora vinnare av klubbens alla olika vandringspriser.

vsp24

Pia och Märta nöjda efter dagens vandringspriser som de plockade hem.

 

 

Resultaten var överlag goda även om torkan och vilttillgången bidrog till att göra det besvärligt för hundarna. Bäst gick det för veteranerna i sammanhanget, Märta Syréns Heatwave Elvira och Charlotte Hammarbergs Zelmaas Faxe, som tillsammans med Birkabus Divan Daizy även får representera Taxklubben i klubbmatchen mot SSRK.

Resultat: öppen klass

1:a pris Heatwave Elvira, ägare Märta Syrén 42p HP, Zelmaas Faxe, ägare Charlotte Hammarberg 42p, Ruskabackens Snusmumrik, ägare Charlotte Hammarberg 40p

2:a pris Auras Farytale, Eva Brenkle Hangren Vagnhärad 27p, Fagermons Ofelia, Siw Franzén 27p, Birkabus Divan Daizy, Joakim Åberg 27p

3:e pris Bellomis Holy Moses, Åke o Lisa Kahlström 17p

Godkänd i anlagsklass och provets bästa debutant blev Heavenly Hunters Ljuvliga Jojo, ägare Pia Ahlquist.

 

 

Pia Ahlqvist fick med sig:

Kennel Stux Vandringspris till bästa tax i anlagsklassen

Carl-Gustav Bandinges Minnespris till bästa tax i anlagsklassen

Kennel Chirribis Vandringspris till bästa debuterande tax

 

Märta Syrén fick med sig:

Fagermons Ofelia´s Vandringspris till bästatax med lägst excellent på utställning

Moltas Minnespris till provets bästa tax

Max Vårpris till provets bästa hund oavsett ras

 

 

När vi ändå är inne på att prata om spår, Ni glömmer väl inte bort Klubbmatchen som kommer stå mellan Gotlands Taxklubb samt SSRK, det hela går av stapeln den 23 Maj, varmt välkomna dit!

 

 vsp1

vsp2

vsp3

vsp4

vsp6

vsp7

vsp8

vsp9

vsp10

vsp11

vsp12

vsp13

vsp14

vsp15

vsp16

vsp17

vsp18

vsp19

vsp20

vsp21

vsp22

vsp23

tillbaka

 

GTK huvudsponsor

image001

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Copyright 2013 Gotlands Taxklubb | Created by R.Martis / WisPrint AB with QualityJoomlaTemplates. Custom text here